Alweer goed nieuws aan de pomp

Alweer goed nieuws aan de pomp
Foto: © photonews

Het is gemiddeld genomen al jaren geleden dat de prijzen nog zo laag waren voor benzine en diesel. Ook vanaf dinsdag is er opnieuw extra goed nieuws te melden van aan de pomp.

De maximumprijzen voor benzine en diesel waren een paar weken geleden nog een keertje gedaald. Dat nieuws was naar buiten gekomen vanuit de FOD Economie.

Laagste punt sinds 2021 niet langer aan de orde?

En daarmee hadden we zeer goed nieuws te melden. De brandstofprijzen bereikten hun laagste niveau sinds het najaar van 2021. Vorige week was er een kleine stijging voor diesel te melden.

Vanaf 27 september gingen die prijzen een beetje omhoog. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) is dan 1,692 euro, of een stijging met 1,2 cent. De aanleiding voor de prijsstijging is het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten.

Benzineprijzen gaan opnieuw omlaag

Vanaf dinsdag gaat er nog eens 0.4 cent bij voor diesel. Maar er is er dan weer goed nieuws over de benzineprijzen te melden. 

De maximumprijs voor benzine 95 (E10) daalt met 1,7 eurocent tot 1,627 euro per liter, die voor benzine 98 (E5) met 0,5 eurocent tot 1,712 euro per liter. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws