'Saaie race' zorgt voor héél spannend kampioenschap na achtste zege van het seizoen voor Italiaan

'Saaie race' zorgt voor héél spannend kampioenschap na achtste zege van het seizoen voor Italiaan
Foto: © photonews

Het wereldkampioenschap in de Moto GP is nog een beetje spannender geworden. Dat met dank aan de race op zondag in de Grote Prijs van Japan. De kloof tussen de WK-leider en de grote concurrent is nog amper tien punten.

Het werd een vrij saaie race in de Grote Prijs van Japan. Pedro Acosta viel net als in de Sprintrace op zaterdag en zag zo zijn kansen teniet gedaan worden, Bagnaia profiteerde andermaal.

Dubbel voor Bagnaia

Francesco Bagnaia nam het geschenk met veel dankbaarheid aan en wist zo uiteindelijk opnieuw vijf punten in te lopen in de WK-tussenstand. Al in de eerste bocht had hij de macht gegrepen.

Het werd uiteindelijk - zeker vooraan - een vrij 'saaie' race, met weinig plaatswissels. Al waren er genoeg mensen die het wel probeerden en achteraan de race zorgde dat wél voor leuke zaken.

Tien punten verschil

Ducati pakte een knappe dubbel op die manier in Japan, maar ook WK-leider Martin kon de schade toch nog beperken. Hij kon uiteindelijk nog beslag leggen op de tweede plaats in Japan.

Zo is Bagnaia nu vijf punten dichter gekomen op Martin. De kloof tussen beide rijders is nog maar amper tien punten. De komende weken zal moeten blijken wie het WK naar zich zal toetrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws