Volkswagen in gevaar? CEO komt met pijnlijk en alarmerend nieuws

Volkswagen in gevaar? CEO komt met pijnlijk en alarmerend nieuws
Foto: © photonews

Het gaat niet goed met Volkswagen. Voor het eerst in de geschiedenis zal het een fabriek moeten sluiten. Nu heeft de topman wat meer duiding gegeven bij de zaak en lijkt het er niet al te goed uit te zien.

Volkswagen-topman Oliver Blume heeft in BILD meer duiding en commentaar gegeven bij de zaak. De baas van het concern rond naast Volkswagen ook nog onder meer Porsche, Audi en Skoda spreekt zijn bezorgdheid uit.

"Het is alarmerend", klinkt het onder meer. "Het is een situatie die we nog nooit eerder hebben gezien." Blume maakt zich duidelijk zorgen nadat vorige week het nieuws naar buiten kwam over de mogelijke sluiting van een aantal fabrieken.

Oliver Blume
© photonews

De fabrieken in Dresden en Osnabruck zouden worden gesloten. Ook de situatie ronde de fabriek van Audi in Vorst blijft ondertussen aanslepen. Het is dus duidelijk dat het niet goed gaat met het concern.

Traditie in eer houden

De elektrische auto's van het concern lijken het stuk voor stuk minder te doen en daar ligt eigenlijk de toekomst. Kostenbesparingen loeren dan ook om de hoek en zouden een ferme impact kunnen hebben op de zaak.

Blume wil wel niet zomaar fabrieken gaan sluiten (en blijven sluiten) in eigen land, want het hart van Volkswagen klopt al bijna 90 jaar in Duitsland. "We hebben werknemers van wie de grootvaders ook bij Volkswagen hebben gewerkt. Ik wil dat hun kleinkinderen dat ook kunnen", klinkt het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws