Landgenoot Thierry Neuville kan wereldtitel stilaan ruiken na goede dag

Landgenoot Thierry Neuville kan wereldtitel stilaan ruiken na goede dag
Foto: © photonews

Thierry Neuville deed in Griekenland begin september een prima zaak met oog op het wereldkampioenschap. Hij won de rally en zag een van de grootste concurrenten - Sébastien Ogier - uitvallen. In Chili viel Ogier alweer uit.

Neuville begon aan de Rally van Chili als leider in het Wereldkampioenschap met 192 punten. Dat zijn er nu 34 meer dan Ott Tänak, Ogier volgt op 38 punten. Er zijn nog drie races te gaan in het seizoen.

De eerste van die drie races is ondertussen in Chili al even over halfweg. Op vrijdag waren er al een aantal zeer verraderlijke etappes te rijden waarin Neuville naar een zesde plaats reed. Zijn grootste tegenstander voor de wereldtitel - ploegmaat Ott Tänak uit Estland - leek wel leider na de eerste dag, al kreeg Evans uiteindelijk de leiding toegewezen.

Zondag nog enkele chronoproeven

De Hyundai-ploegmakker van Thierry Neuville zakte op de tweede dag naar de derde plaats. Neuville van zijn kant schoof dan weer knap op naar een vierde plaats.

Ook in de namiddagsessie deed Neuville het prima, waardoor hij ook in tijd dichterbij ploegmaat Tänak is gekomen stilaan. En zo lijkt de wereldtitel steeds dichterbij te komen.

Alles onder controle voor Neuville?

Uiteindelijk is Kalle Rovanperä de leider na twee dagen. Hij verdedigt op de slotdag een voorsprong van vijftien seconden op Evans. Tänak volgt op 33 seconden, Neuville op 43. Op die manier lijkt hij naar de WK-tussenstand toe de schade meer dan te gaan beperken.

De kloof met Tänak blijft meer dan 25 punten (een rally) met nog twee races te gaan. Bovendien is de grootste concurrent voor de wereldtitel Sébastien Ogier ... opnieuw uitgevallen na een botsing op een steen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws