Bouchez drukt door: grote gevolgen voor automobilisten die in Brussel komen

Bouchez drukt door: grote gevolgen voor automobilisten die in Brussel komen
Foto: © photonews

Normaal gezien zouden de verstrengingen omtrent de lage-emissiezone (LEZ) in het Brussels Gewest van start gaan op 1 januari 2025. De Brusselse regering greep in en wilde een uitstel van twee jaar. En dat is nu ook officieel doorgevoerd.

Het Brussels Parlement heeft het voorstel van MR, PS, Les Engagés en Open Vld goedgekeurd om de verstrenging van de lage-emissiezone (LEZ) op 1 januari 2025 met twee jaar uitstelt.

De liberalen, PS, Les Engagés, Team Fouad Ahidar en Vlaams Belang stemden voor, de groenen en DéFI tegen, terwijl Vooruit, N-VA en cd&v zich onthielden. Dat geeft De Morgen aan.

Brussels parlementslid Benjamin Dalle (CD&V) wilde het uitstel van de verstrenging van de lage-emissiezone (LEZ) in het Brussels Gewest beperken tot één jaar. Dat liet Belga eerder al weten.

Toch twee jaar uitstel

Bouchez wilde daar echter niet van weten en drukte door voor een uitstel met twee jaar. Het laatste lijkt misschien nog niet gezegd over de zaak, maar een en ander is wel definitief getekend.

Uit protest tegen het uitstel verzamelden een honderdtal militanten van een aantal milieu-, fiets- en sociale organisaties in de buurt van het Brussels Parlement. Een duidelijk signaal van de militanten dat ze het niet eens zijn met de gang van zaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws