Zware crash van Belg op Motorcross der Naties, verrassende eindwinnaars zorgen voor primeur

Zware crash van Belg op Motorcross der Naties, verrassende eindwinnaars zorgen voor primeur

De laatste keer dat de Belgen de Motorcross der Naties wonnen ligt al even achter ons. Ook de editie 2024 werd een nieuwe ontgoocheling voor onze landgenoten, al lag dat vooraf al in de lijn der verwachtingen.

De laatste keer dat we de Motorcross der Naties wonnen? Dat was al geleden van 2013. En ook voor de editie van 2024 in Engeland moesten we niet meteen de grootste ambities tonen - integendeel zelfs.

De bondscoach had door een resem blessures moeite om een team samen te stellen. De halfgeblesseerde Jago Geerts moest opdraven, terwijl Lucas Coenen zich dan maar op een MX2-motor zette.

Coenen reed een prima race in de eerste manche, maar toen hij vierde lag viel hij zwaar. Door een schouderblessure moest hij opgeven en kon hij ook zijn tweede rit niet meer afwerken.

Australië eindwinnaar

Het podium was daardoor helemaal voorbij, in de laatste race moest ook Brent Van doninck nog eens opgeven. Die was in de eerste race wel nog vrij knap veertiende geworden.

Jago Geerts werd een keertje elfde en een keertje twintigste. In totaal werden de Belgen zestiende in de eindafrekening. Twee sterke broertjes Lawrence bezorgden Australië hun eerste MX der Naties, voor de USA en Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws