Dakar-winnaar valt en moet opgeven met ernstige blessure

Dakar-winnaar valt en moet opgeven met ernstige blessure
Foto: © photonews

In de Rally van Marokko was het in de eerste etappe al meteen einde verhaal voor een van de wereldtoppers. Het gaat over een ex-winnaar van de Rally van Dakar.

De Rally van Dakar is en blijft een van de meest prestigieuze rally's in het jaar. En ook sinds de rally niet meer richting Senegal rijdt, blijft het ook in Zuid-Amerika van grote waarde zijn.

Een van de ex-winnaars is Ricky Brabec. De Amerikaanse motorrijder heeft al heel veel adelbrieven weten voor te leggen de laatste jaren en dat doet hij ook in het seizoen 2024.

Dakar-winnaar moet opgeven

Zo stond hij op dit moment tweede in het Rally-kampioenschap. En in Marokko wilde hij opnieuw hoge ogen gaan gooien. De eerste etappe gaf echter al meteen een heel ander elan aan de zaak.

De Amerikaan viel zwaar en Brabec moest ook meteen opgeven. Volgens Ruben Faria van Honda heeft hij een probleem met de ligamenten opgelopen.

Brabec werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij verder zal worden onderzocht. Verder gaan in de Rally van Marokko was echter geen optie. Veel beterschap, Ricky!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws