Dan toch goed nieuws vanuit de auto-industrie: nu al 2023 voorbij

Dan toch goed nieuws vanuit de auto-industrie: nu al 2023 voorbij
Foto: © photonews

De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) is de sectororganisatie van de Europese auto-industrie. Zij deed een noodoproep, want ze ziet de verkoop van elektrische wagens kelderen in Europa. Toch is er ook heel wat goed nieuws te melden.

In Europa werden er afgelopen augustus liefst 44% minder elektrische wagens verkocht dan het jaar ervoor. En dat terwijl de verkoop zou moeten stijgen om aan de strenge(re) Europese klimaateisen te voldoen. Voor gewone wagens gaat het over een daling van 18%.

Stevige cijfers

En dus werd er aan de alarmbel getrokken door de European Automobile Manufacturers Association (ACEA). Maar het ging duidelijk vooral over een probleem in de zomermaanden in vergelijking met vorig jaar.

Er werden eind september namelijk al meer elektrische wagens verkocht dan in heel 2023. Dat werd maand per maand becijferd en leverde ook heel wat interessante cijfers op volgens BELGA.

Met dank aan Vlaamse premie?

Van januari tot en met september werden 96.233 nieuwe en 16.004 tweedehandse elektrische wagens ingeschreven. Dat zijn er meer dan in heel 2023.

Mobiliteitsfederatie Traxio zegt dat de Vlaamse premie voor elektrische voertuigen een duidelijk effect gehad heeft, met een verdubbelde verkoop bij de particulieren. Als die premie nu gaat verdwijnen, zou dat een negatief effect kunnen hebben voor de komende jaren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws