Nieuw Nederlands talent op komst

Nieuw Nederlands talent op komst
Foto: © photonews

Ook in de Motorsport hebben we steeds meer jonge talenten. Daarbij zou er wel eens eentje uit Nederland de komende jaren hoge ogen gaan gooien.

Collin Veijer debuteert in 2025 in de Moto2 en kan zo misschien wel eens het nieuwste toptalent zijn in de motorsport die vanuit Nederland de wereld probeert te gaan veroveren. 

Overstap naar Moto2

Dit seizoen was Veijer actief in de Moto3 en daar maakte hij toch heel wat indruk. Zo won hij onder meer in Spanje de Grote Prijs. Toch maakt hij de overstap naar de Moto2.

Dat had vooral met zijn lengte en gewicht te maken, heeft Veijer duidelijk gemaakt. De jonge Nederlander zou vooral te zwaar zijn geworden voor de Moto3. 

Meer kansen bij KTM

"En dus was de overstap naar de Moto2 nu het ideale moment", aldus Collin Veijer tegen Motorsport over de hele zaak. Hij maakt ook meteen de overstap naar een ander team;

Hij kon voor IntactGP blijven rijden, maar koos voor KTM: "We hadden zeker de stap kunnen maken binnen ons huidige team, maar we kijken vooral naar de toekomst op dit moment. Ik denk dat er meer kansen liggen bij KTM."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws