Ontluisterend verhaal over parkeerboetes

Ontluisterend verhaal over parkeerboetes
Foto: © photonews

In Aalst kwam deze week een ontluisterend verhaal naar buiten. Daar zouden parkeerwachters namelijk onder druk gezet worden om zoveel mogelijk boetes uit te schrijven.

Het was Alexander Van Ransbeeck van de PVDA die het verhaal over de parkeerboetes naar buiten bracht. Hij kwam daarmee ook met een anonieme getuigenis van een gewezen parkeerwachter.

Politieke getuigenis

Die kwam met ontluisterende details naar buiten over hoe zijn ex-werkgever OPC (Optimal Parking Control) werkt. De getuigenis van de man was dan ook zeer duidelijk.

"Parkeerwachters binnen OPC worden verplicht om minstens 50 boetes per dag uit te schrijven", aldus Mathias - een ex-werknemer van het bedrijf.

50 boetes per dag?

Het zou daarbij gaan over 25 boetes in de voormiddag en 25 in de namiddag, waardoor de mensen onder zware druk zouden staan om hun quota te gaan halen. 

Binnen Aalst zouden er meer dan vijf miljoen euro aan boetes al zijn binnengekomen voor OPC. De stad Aalst profiteert daar zelf overigens ook allerminst optimaal van, want OPC is een privébedrijf. OPC zelf reageerde niet op de aantijgingen die via de sociale media werden verspreid door de PVDA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws