📷 Géén uitstoot en toch superrap: wat een wagen!

📷 Géén uitstoot en toch superrap: wat een wagen!
Foto: © photonews

Een auto die niets uitstoot én toch bijzonder rap is? Dat bestaat dus wel degelijk, met onder meer de Alpine Alpenglow HY6. En hij ziet er dan ook nog eens lekker uit.

De Alpine Alpenglow HY6 mag er zeker en vast zijn. En hij is uitstootvrij, want hij werkt op ... waterstof. Al zou je dat niet meteen zeggen als je hem ziet. Toch is het dus wel degelijk het geval.

Vette bak

De Alpine Alpenglow Hy6 laat waterstof opbranden in een gloednieuwe V6. Het model werd op het Autosalon in Parijs deze week voorgesteld aan de pers en de fans.

De topsnelheid zou niet minder dan 330 kilometer per uur bedragen en dat voor een wagen die dus op waterstof werkt. In de motor zit niet minder dan 740 pk, een echte topwagen dus.

Racen in Le Mans met waterstof?

De HY6 zou verderbouwen op de Alpine Alpenglow HY4 die eerder al werd uitgebracht. Dat meldt ook Autoweek in zijn berichtgeving op maandag.

Alpine doet volgens de bron grootschalig onderzoek naar deze techniek en wijst op de veiligheid van de waterstoftanks en de potentie van deze aandrijfvorm. Ze mikken daarbij op de 24 uur van Le Mans vanaf 2028.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws