De 'Robotaxi' van Tesla wordt een revolutie in vervoer

De 'Robotaxi' van Tesla wordt een revolutie in vervoer

Tesla heeft de gloednieuwe Robotaxi, ook wel bekend als de Cybercab, officieel voorgesteld. En dat zou ook voor de fans wel eens bijzonder goed nieuws kunnen gaan worden, zoveel is duidelijk.

Het is en blijft een beetje vreemd en futuristisch aandoen, maar het is wel degelijk realiteit. Een zelfrijdende wagen zal vanaf 2026 in productie gaan en de toekomst mogelijk definitief veranderen.

Elon Musk heeft aangekondigd dat de Robotaxi vanaf 2026 zal worden gemaakt en dus vrij snel ook op de markt zal gaan komen. Op die manier lijkt het stilaan echt voorbij met het klassieke autorijden. 

De Tesla Robotaxi is ontworpen voor compleet autonoom rijden. Dit betekent dat het voertuig geen stuur heeft en volledig zelf de weg op kan. Opladen zal dan weer draadloos gebeuren.

Dé hamvraag was dan weer of de Tesla betaalbaar zou zijn voor de consument - of voor taxibedrijven die eventueel aan de slag willen gaan met de technologie. En een en ander lijkt nu echt mee te vallen.

Er zou geen achterruit zijn en ook maar twee zitjes op de achterbank, maar wel heel wat ruimte om valiezen of andere zaken te stockeren. De prijs wordt geschat door Autocar op (minder dan) 27.500 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws