Opvallend: Europese grootstad houdt autosalon, maar pest ook steeds meer de auto weg

Opvallend: Europese grootstad houdt autosalon, maar pest ook steeds meer de auto weg

Deze week wordt in Versailles het Autosalon van Parijs gehouden. Toch is Parijs steeds minder een autovriendelijke stad te noemen.

Het Autosalon van Parijs is een van de grootste van Europa en zelfs van de wereld. Het wordt dit jaar gehouden van 14 tot 20 oktober in Versailles. Een hele week lang kunnen we het mooiste en leukste zien dat auto's te bieden hebben.

Autoliefhebbers naar Parijs, maar ...

Duizenden en duizenden autoliefhebbers zakken dan ook af naar Parijs, een Europese grootstad die ondertussen steeds minder inzet op het autogebruik an sich.

Net als in vele andere grootsteden wordt er luidop nagedacht over manieren om ervoor te zorgen dat de (binnen)stad proper en met goede lucht kan worden gehouden of opnieuw gemaakt.

Niet meer tanken met diesel in Parijs

De nieuwste regel die vanaf 1 oktober in dienst is getreden, is er eentje waarbij er niet langer diesel kan worden getankt in de Parijse tankstations. 

De stad passeren met een diesel kan nog wel, maar tanken is niet langer mogelijk. Op die manier is er de facto dus eigenlijk een verbod op dieselmotoren in en rond Parijs. Toch wel een heel erg opvallende maatregel te noemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws