Wat doet FOD Economie met prijzen voor benzine en diesel deze week?

Wat doet FOD Economie met prijzen voor benzine en diesel deze week?
Foto: © photonews

Het is gemiddeld genomen al jaren geleden dat de prijzen nog zo laag waren voor benzine en diesel. Is er opnieuw extra goed nieuws te melden van aan de pomp? Dat zochten we voor u uit deze maandag.

De maximumprijzen voor benzine en diesel waren een paar weken geleden nog een keertje gedaald. Dat nieuws was naar buiten gekomen vanuit de FOD Economie.

Laagste punt sinds 2021 niet langer aan de orde?

En daarmee hadden we zeer goed nieuws te melden. De brandstofprijzen bereikten hun laagste niveau sinds het najaar van 2021. Vorige week was er een kleine stijging voor diesel te melden.

Twee weken geleden gingen die prijzen eerst een beetje omhoog en daarna een beetje omlaag. En dus was het enorm uitkijken naar de nieuwe prijzen.

FOD Economie gaat de prijzen aanpassen

Op 15 oktober is er een nieuwe maximumprijs ingesteld door de FOD Economie. En dat leert ons toch echt wel het een en het ander.

De maximumprijs voor benzine 95 (E10) is op twee weken met 5,5 eurocent gestegen tot 1,682 euro per liter, die voor benzine 98 (E5) met 6 eurocent tot 1,772 euro per liter. En ook de dieselprijzen zijn met 1,7490 euro per liter niet van de poes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws