📷 Prachtig: Aston Martin viert 60 jaar James Bond met geniale wagen

📷 Prachtig: Aston Martin viert 60 jaar James Bond met geniale wagen
Foto: © photonews

Aston Martin heeft ondertussen al een rijke traditie als wagenbouwer. En ze hebben ook een rijk imperium uitgebouwd in de populaire media. Met dank onder meer aan ... James Bond.

Toen EON Productions in 1963 zijn derde James Bond-film aan het maken was, gingen ze in zee met het Britse bedrijf Aston Martin voor het maken van een wagen speciaal voor de film.

De rest is geschiedenis. Sean Connery maakte van Goldfinger een echt succes en ook de Aston Martin werd sindsdien een synoniem voor James Bond.

De film kwam officieel naar buiten in 1964, 60 jaar later wordt die verjaardag gevierd door Aston Martin met de al even mooie DB12 Goldfinger.

60 jaar Goldfinger, 60 jaar Aston Martin

Dat is een speciale versie van de Aston Martin DB12 - een nazaat van de oorspronkelijke DB5 die in Goldfinger te zien was. En de wagen heeft voor de gelegenheid een aantal gouden details.

Zo is er volgens Top Gear Nederland onder meer goud in het koolstofvezel verwerkt. En ook de knoppen en schakelaars zijn van 18-karaats goud. Mooie details die alles nog een extra dimensie geven. Aston Martin gaat zestig exemplaren bouwen van de DB12 Goldfinger Edition om de zestig kaarsjes uit te blazen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws