Jobs op de tocht: bedrijf dat laadpalen maakt in heel vieze papieren?

Jobs op de tocht: bedrijf dat laadpalen maakt in heel vieze papieren?
Foto: © photonews

Slecht nieuws bij Alfen, het Nederlandse bedrijf dat inzet op onder meer laadpalen voor elektrische auto's. Ongeveer vijftien procent van het personeel zou moeten gaan afvloeien, zo lijkt het. Daar zitten de elektrische auto's voor iets tussen.

Alfen is een Nederlands topbedrijf dat zeker bij onze noorderburen heel bekend is. Maar ook in onder meer Oostenrijk, Frankrijk en ons land heeft Alfen een stevige poot tussen de deur.

Laadpalen

In Gent (Oostakker) is er een fabriek gevestigd van de batterijleverancier, die zeer belangrijk is voor de aanmaak van batterijen en laadpalen voor elektrische auto's. Maar het gaat niet super met het bedrijf, weet De Tijd.

Toch willen ze bij Alfen nog steeds blijven inzetten op de drie divisies van het bedrijf: de installaties voor slimme energienetten, de batterijen voor energieopslag en de laadpalen.

15 procent jobs op de tocht

Er zal wel teruggeplooid worden op een aantal kernlanden en er zal een nieuwe strategie uitgedokterd worden. Wat dat voor België zal betekenen, is nog niet duidelijk. Tegen begin 2025 moet er een plan klaar liggen.

CEO Marco Roeleveld wijt de problemen aan de beperkte groei van de markt voor elektrische auto's. De beurskoers van het bedrijf is dit jaar enorm gekelderd. Roeleveld kondigde ook een personeelsreductie van 15 procent aan: goed voor bijna 160 jobs bij het in Almere gevestigde bedrijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws