🎥 Ferrari heeft een heel duidelijk plan met deze epische wagen

🎥 Ferrari heeft een heel duidelijk plan met deze epische wagen

Ferrari is dezer dagen volop bezig met de Formule 1, maar lanceert ook heel wat andere wagens. Nu is er ook de F80 en dat is alweer een pareltje, hoewel iets minder exclusief dan een aantal van de voorgangers.

Ferrari zet met de lancering van de nieuwe supercar F80 een turbo op de winstmotor die zijn luxestrategie is. Dat is toch alvast wat De Tijd weet te melden op vrijdag.

De auto werd donderdag voorgesteld via de sociale media en mag er zeker zijn. De specificaties beloven dan ook het allerbeste, zoveel is ondertussen ook wel al duidelijk. 

De F80 is Ferrari’s nieuwste super­sportwagen, maar toch ook gewoon eentje waar verschillende mensen mee aan de slag kunnen. Zo is er ook een rijstrookassistent en cruisecontrol om te vertragen én te versnellen.

Beperkte oplage van heel erg dure auto

De auto zal wel niet voor iedereen zijn, want moet minstens 3,6 miljoen euro kosten. De auto is voorzien van een hybride systeem waarbij een brandstof- en een elektromotor samen 1.200 pk opleveren, genoeg voor een topsnelheid van 350 kilometer per uur.

Er zouden maar 799 exemplaren van de wagen worden gemaakt. Mogelijk volgt er ook nog een cabrioversie in een nog kleinere oplage, maar dat is nu nog niet zeker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws