Race naar glorie: Thierry Neuville neemt voorsprong in WK-strijd

 Race naar glorie: Thierry Neuville neemt voorsprong in WK-strijd
Foto: © photonews

De Rally van Centraal-Europa is volop bezig. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville is het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven. Na twee dagen mag hij zich een erg gelukkig man noemen.

Thierry Neuville zag in Chili - net als eerder in Griekenland - zijn grote concurrent en veelvuldig wereldkampioen Sebastien Ogier uitvallen. En dus deed de Belg alweer een prima zaak in de strijd om de wereldtitel.

Nieuw stapje richting wereldtitel

Hij begon zo aan de rally van Centraal-Europa met een flinke voorsprong, want de Belg heeft 29 punten meer dan zijn ploegmaat Tänak en 41 meer dan Ogier. En dus zou het dit weekend al gepiept kunnen zijn.

De eerste dag in Centraal-Europa bracht alvast een goed resultaat met een tweede plaats. Op dag twee vrijdag ging hij verder op dat elan.

Your leaders after day 2 🙌#WRC | #CER2024 🇪🇺 pic.twitter.com/YvPT2HYKjY

— FIA World Rally Championship (@OfficialWRC) October 18, 2024

Meer zelfs: Neuville veroverde de leidersplaats door een aantal heel sterke races. Na acht ritten is hij zo de leider en dus heeft hij nu echt alles in eigen handen om de wereldtitel te gaan pakken.

Het blijft echter wel spannend met nog een aantal races voor de boeg dit weekend. Ogier staat tweede op 6,4 seconden, Tänak is derde op 7,8 seconden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws