Historische WK-koorts? Neuville ziet het helemaal zitten, maar geeft aan waarom hij geen risico's neemt

Historische WK-koorts? Neuville ziet het helemaal zitten, maar geeft aan waarom hij geen risico's neemt
Foto: © photonews

De Rally van Centraal-Europa is volop bezig. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville is het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven. Na twee dagen mag hij zich een erg gelukkig man noemen.

Neuville veroverde de leidersplaats door een aantal heel sterke races. Na acht ritten is hij zo de leider en dus heeft hij nu echt alles in eigen handen om de wereldtitel te gaan pakken.

Het blijft echter wel spannend met nog een aantal races voor de boeg dit weekend. Ogier staat tweede op 6,4 seconden, Tänak is derde op 7,8 seconden. 

"Ik ben blij dat ik tot het einde ben geraakt. "Het is makkelijk om een fout te maken, het enige belangrijke is om veilig het einde te halen", aldus Thierry Neuville in een eerste reactie op de sociale media op vrijdagavond.

"De ondergrond ligt er behoorlijk vettig bij. We deden het dus voorzichtig aan", wilde hij niet al te veel risico's nemen. Niet uitvallen is mogelijk nog belangrijker dan de zege halen in de Rally van Oost-Europa.

Toch is Neuville dus prima begonnen. Nog een weekend volhouden en de wereldtitel is een feit. Anders kan het in de laatste rally van het jaar in Japan ook nog gebeuren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws