Opsteker aan de pomp: dit zijn de maximale benzine- en dieselprijzen vanaf zaterdag

Opsteker aan de pomp: dit zijn de maximale benzine- en dieselprijzen vanaf zaterdag
Foto: © photonews

Het is gemiddeld genomen al jaren geleden dat de prijzen nog zo laag waren voor benzine en diesel. Is er opnieuw extra goed nieuws te melden van aan de pomp? Dat zochten we voor u uit deze vrijdag.

De maximumprijzen voor benzine en diesel waren een paar weken geleden nog een keertje gedaald. Dat nieuws was naar buiten gekomen vanuit de FOD Economie.

Laagste punt sinds 2021 niet langer aan de orde?

En daarmee hadden we zeer goed nieuws te melden. De brandstofprijzen bereikten hun laagste niveau sinds het najaar van 2021. Vorige week was er een kleine stijging voor diesel te melden.

Twee weken geleden gingen die prijzen eerst een beetje omhoog en daarna een beetje omlaag. En dus was het enorm uitkijken naar de nieuwe prijzen.

FOD Economie gaat de prijzen aanpassen

Op 19 oktober is er een nieuwe maximumprijs ingesteld door de FOD Economie. En dat leert ons toch echt wel het een en het ander.

De maximumprijs voor benzine 95 (E10) is eindelijk opnieuw wat gedaald naar 1,663 euro per liter, zo'n twee eurocent minder dan dinsdag. Ook de benzine 98 (E5) en de dieselprijzen zijn lichtjes naar beneden gegaan. Benzine 98 kost nu nog 1,7430 euro per liter en diesel 1,7080 euro per liter. 

De FOD Economie geeft nog wat extra redenen aan:

De wijzigingen van de maximumprijzen van de respectievelijke aardolieproducten vanaf 01 OKTOBER 2024 zijn het gevolg van:

  • De trimestriële indexering van de ASEVA bijdragen voor de opslag en het beheer van de strategische olievoorraden;
  • De semestriële indexering van de respectievelijke distributiemarges;
  • De schommelingen van de noteringen van de olieproducten/biocomponenten

en dit overeenkomstig de Technische Bijlage aan de Programma-overeenkomst betreffende de regeling van de maximumprijzen van de aardolieproducten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws