Zelfs strobaal houdt Neuville niet tegen in zoektocht naar wereldtitel

Zelfs strobaal houdt Neuville niet tegen in zoektocht naar wereldtitel
Foto: © photonews

De Rally van Chili is al eventjes achter de rug, op naar de laatste twee races van het seizoen. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville is het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven.

Thierry Neuville zag in Chili - net als eerder in Griekenland - zijn grote concurrent en veelvuldig wereldkampioen Sebastien Ogier uitvallen. En dus deed de Belg alweer een prima zaak in de strijd om de wereldtitel.

Nieuw stapje richting wereldtitel

Hij begon aan de rally van Centraal-Europa met een flinke voorsprong, want de Belg heeft 29 punten meer dan zijn ploegmaat Tänak en 41 meer dan Ogier. En dus zou het dit weekend al gepiept kunnen zijn.

De eerste dag in Centraal-Europa bracht alvast een goed resultaat. De Belg kwam weliswaar in aanraking met een strobaal, maar die legde hem uiteindelijk geen strobreed in de weg.

Neuville voorlopig tweede

Na de eerste dag staat Neuville knap tweede op minder dan een seconde van leider Ogier. Tänak staat voorlopig op een vijfde plaats, maar de verschillen zijn en blijven klein met de andere tegenstanders.

De komende dagen gaat het nog volop knallen in de strijd om de wereldtitel. We houden u elke dag uiteraard verder op de hoogte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws