Historische Belgische wereldtitel komt steeds dichterbij, ondanks moeilijk weekend

Historische Belgische wereldtitel komt steeds dichterbij, ondanks moeilijk weekend
Foto: © photonews

De Rally van Centraal-Europa is achter de rug. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville was het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven. De wereldtitel is nog niet binnen, maar echt slecht ziet het er ook zeker niet uit.

Thierry Neuville begon aan de rally van Centraal-Europa met een flinke voorsprong in de WK-strijd, want de Belg had 29 punten meer dan zijn ploegmaat Tänak en 41 meer dan Ogier. En dus zou het dit weekend al gepiept kunnen zijn.

Schade meer dan beperkt

Na goede dagen op donderdag en vrijdag stond Neuville aan de leiding, maar op zaterdag moest hij gaan achtervolg na een paar foutjes. Waarop de Belg besloot geen risico's meer te gaan nemen.

Hij werd uiteindelijk derde in de Rally van Centraal-Europa, op meer dan een halve minuut van zijn ploegmaat Tänak. Die moest een fel duel uitvechten met Ogier, maar de Fransman moest in de voorlaatste proef plots opgeven.

Nog 25 punten voorsprong

Op zondag pakte de Est Tänak het keurig aan, maar in de 'powerstage' nam ook hij geen risico's meer. Daardoor kon Thierry Neuville met een vierde plaats daarin toch nog twee nuttige puntjes pakt.

In de WK-stand houdt Neuville nog 25 punten voorsprong op Tänak. Evans - tweede in Centraal-Europa - is nu derde op veertig punten. In Japan zijn binnen een maand nog 30 punten te verdienen. Als Neuville daar de finish haalt, dan lijkt de wereldtitel ook zo goed als binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws