Provinciegouverneur reageert op alarmerende toename van doden door weekendongevallen

Provinciegouverneur reageert op alarmerende toename van doden door weekendongevallen

Elk weekend is er wel ergens een verhaal te vertellen over een zwaar weekendongeval. De cijfers zijn ontmoedigend. Ook in de provincie Antwerpen bijvoorbeeld, waar de provinciegouverneur nu heeft gereageerd.

Het aantal doden in weekendongevallen is in Antwerpen van drie naar acht gegaan dit jaar. Er werden ook dit weekend bij alcoholcontroles alweer heel veel mensen betrapt op alcohol of drugs achter het stuur.

Acht verkeersdoden in het weekend in provincie Antwerpen

"Het aantal zwaar- en lichtgewonden mag dan wel dalen, er waren de eerste negen maanden van dit jaar meer doden tijdens de weekendnachten in vergelijking met het jaar ervoor en dat is een pijnlijke vaststelling", aldus provinciegouverneur Cathy Berx in Het Laatste Nieuws.

"Opvallend is het hoge aantal actieve weggebruikers die om het leven kwamen, waaronder twee voetgangers en een fietser die werden aangereden. Na één aanrijding pleegde de bestuurder ook nog eens vluchtmisdrijf."

Nog altijd acties nodig

"Bij een andere aanrijding werd iemand dodelijk geraakt terwijl hij brokstukken van de snelweg raapte. In zulke situaties geldt: breng steeds eerst jezelf en je medepassagiers in veiligheid, blijf altijd op veilige afstand van de weg en wacht op de hulpdiensten achter de vangrails", is ze heel duidelijk.

In Antwerpen worden ondertussen al dertig jaar WODCA-acties (Weekend Ongevallen Door Controles Aanpakken) gehouden. Dat blijft ook anno 2024 van het grootste belang.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws