Thierry Neuville slikt ferme opdoffer in strijd om WK-titel, maar blijft optimistisch

Thierry Neuville slikt ferme opdoffer in strijd om WK-titel, maar blijft optimistisch
Foto: © photonews

De Rally van Centraal-Europa is volop bezig. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville is het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven. Zaterdag kreeg hij wel een paar flinke dreunen te verwerken.

Thierry Neuville begon aan de rally van Centraal-Europa met een flinke voorsprong in de WK-strijd, want de Belg had 29 punten meer dan zijn ploegmaat Tänak en 41 meer dan Ogier. En dus zou het dit weekend al gepiept kunnen zijn.

Foutjes op zaterdag

De eerste dag in Centraal-Europa bracht alvast een goed resultaat met een tweede plaats. Op dag twee vrijdag ging hij verder op dat elan en veroverde hij zelfs de leidersplaats. De WK-titel leek zo voor het grijpen te liggen.

Niets is nu echter minder waar, want op zaterdag ging de Belg een tweetal keer flink in de fout. Daardoor verloor hij een halve minuut en werd hij van de eerste naar de vierde plaats gekatapulteerd. 

Nog steeds 24 punten voorsprong

Een slechte zaak zo ook meteen in de WK-tussenstand, want hij is nu vijf punten van zijn voorsprong kwijt op zijn ploegmaat Tänak. Ogier is na drie dagen leider en loopt zo acht punten in op de Belg.

"De teleurstelling overheerst vandaag. Jammer genoeg hebben we tijdens de verkenning een fout gemaakt en hadden we een iets te optimistisch paceplan opgesteld. In de strijd om de wereldtitel ziet het er niet al te slecht uit", aldus Neuville in een reactie bij Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws