Waar kan je goedkoop en snel elektrisch laden in België?

Waar kan je goedkoop en snel elektrisch laden in België?

De elektrische wagen zal vanaf 2035 ons leven gaan bepalen. Toch wordt er tot op heden nog heel wisselend gekeken naar de hele zaak. En hoe snel opladen? Dat is ook nog een vraag die vaak op de lippen blijft branden.

Er werd door Het Laatste Nieuws een onderzoek gedaan binnen en aan de rand van een aantal steden. Er wordt gekeken naar een laadpaal in het centrum van de stad én een snellaadpaal aan de rand van de stad.

Vergelijkend onderzoek

Een aantal problemen zijn daardoor meteen duidelijk geworden. Zo is het in veel pakeergarages in de buurt van de winkelstraten van grote en kleine steden niet makkelijk om de laadpalen te vinden.

Die moeten bijna overal zelf gezocht worden, want wegwijzers naar de laadpalen zijn er lang niet altijd, zo blijkt. Niet in Gent, niet in Aalst en ook niet in andere steden.

Elektriciteit aan de prijs van goud

Ander probleem: de (traag)laders in het centrum van de stad laden zeer traag, waardoor er rekening mee moet worden gehouden dat je op een uurtje maar zo'n zestig kilometer autonomie kan tanken.

En ook over de prijs kan nog wel wat gezegd worden. Tot 0,74 euro per kW aan een bepaalde laadpaal. "Elektriciteit tegen de prijs van goud" klinkt het. En er is ook een wachttarief van 0,25 euro per minuut, dus overladen is ook geen optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws