België breekt op jammerlijke wijze record na record: "Nog kanjers op komst"

België breekt op jammerlijke wijze record na record: "Nog kanjers op komst"
Foto: © photonews

Het blijft records regenen op de Belgische wegen. En dat zijn niet meteen de beste berichten, want het gaat over files. En het einde is nog niet meteen in zicht, zo blijkt ondertussen.

Maandag was een nieuwe topdag, met meer dan driehonderd(!) kilometer file op de Belgische wegen. Dat was een van de absolute recorddagen van 2024, al is dat niet meteen iets om trots op te zijn.

Record na record

Het Laatste Nieuws heeft de cijfers van 2024 samengelegd en is tot de conclusie gekomen dat er in de eerste negen maanden van dit jaar maar liefst zeven keer een maandrecord is gebroken.

En dan zijn de maanden oktober en november nog typische maanden waarin er heel veel files zijn. "Er zitten nog van die kanjers aan te komen", aldus Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Ook in het weekend files

"De herfst is nog maar pas begonnen. Bovendien zien we op dinsdag en donderdag de filezwaarte fors omhoog gaan. Mensen die mogen telewerken doen dat meestal op maandag en vrijdag."

De voornaamste redenen? Vooral de druk op het wegennet met steeds meer auto's en een verzadigd netwerk van Vlaamse snelwegen worden daarbij genoemd. Ook in het weekend is er door wegenwerken ook steeds meer file.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws