Belgische geschiedenis nog altijd in de maak? "Moet al héél erg mislopen"

Belgische geschiedenis nog altijd in de maak? "Moet al héél erg mislopen"
Foto: © photonews

De Rally van Centraal-Europa is achter de rug. Voor WK-leider en onze landgenoot Thierry Neuville was het alles op alles zetten om geschiedenis te proberen schrijven. De wereldtitel is nog niet binnen, maar echt slecht ziet het er ook zeker niet uit.

Thierry Neuville begon aan de rally van Centraal-Europa met een flinke voorsprong in de WK-strijd, want de Belg had 29 punten meer dan zijn ploegmaat Tänak en 41 meer dan Ogier. 

Schade meer dan beperkt

Na goede dagen op donderdag en vrijdag stond Neuville aan de leiding, maar op zaterdag moest hij gaan achtervolg na een paar foutjes. Waarop de Belg besloot geen risico's meer te gaan nemen.

Hij werd uiteindelijk derde in de Rally van Centraal-Europa en zag Tänak tot op 25 naderen. En ook in de constructeurstitel is er nog spanning, want daar is de kloof maar 15 puntjes.

25 punten voorsprong

In Japan kan er dus nog heel wat gebeuren. Toch blijven ze er in het Belgische kamp volop in geloven. "We bevinden ons nog steeds in een comfortabele situatie voor de titel", aldus Neuville zelf in een reactie bij Sporza.

Zesde worden en finishen is voldoende voor zes punten, dan kan de wereldtitel niet meer gemist worden. Of op zondag knallen kan ook voldoende zijn. "Het moet al heel erg mislopen in Japan", beseft ook Sammy Neyrinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws