Ontdek de duistere waarheid achter het fileleed op Belgische wegen

Ontdek de duistere waarheid achter het fileleed op Belgische wegen
Foto: © photonews

Het blijft records regenen op de Belgische wegen. En dat zijn niet meteen de beste berichten, want het gaat over files. En het einde is nog niet meteen in zicht, zo blijkt ondertussen.

Maandag was een nieuwe topdag, met meer dan driehonderd(!) kilometer file op de Belgische wegen. Dat was een van de absolute recorddagen van 2024, al is dat niet meteen iets om trots op te zijn.

Record na record

De cijfers zijn dramatisch, zoveel is duidelijk. Nochtans is sinds de coronacrisis telewerk toch nog steeds in. Maar niet elke dag wordt er evenveel aan telewerk gedaan, en dat heeft grote gevolgen.

"De kantoren zitten op dinsdag en donderdag bomvol, terwijl werknemers op de andere werkdagen massaal kiezen voor telewerk", geeft Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum bij Het Laatste Nieuws.

Telewerk niet heiligmakend

"Op de drie andere dagen blijven de files onder controle, terwijl in 2019 maandag min of meer vergelijkbaar was met dinsdag en donderdag. Behalve als het slecht weer is, zoals gisteren, waarop de neerslag voor grote vertragingen zorgt."

De komende maanden worden door het Vlaams Verkeerscentrum nog meer recordmaanden verwacht. Rest de vraag: wat kunnen we eraan veranderen om de files in de toekomst te beperken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws