'Sterke man Volkswagen eerst in Chinese cel en daarna uitgewezen'

'Sterke man Volkswagen eerst in Chinese cel en daarna uitgewezen'
Foto: © photonews

Straf nieuws vanuit China. Daar zou een manager van Volkswagen het land zijn uitgezet na een positieve drugstest. Hij zat eerst liefst tien dagen in een Chinese cel. We kennen de man vooral van zijn zeer bekende slogan.

De naam Jochen Sengpiehl zegt u misschien niet meteen iets, maar binnen Volkswagen is hij wel een heel bekend figuur. Het is de Duitser die ooit de slogan 'Das Auto' uit wist te vinden bijvoorbeeld.

Sterke man Volkswagen zou betrapt zijn op cocaïne en cannabis

De topmanager van Volkswagen is nu in opspraak gekomen. Diverse Duitse media laten weten dat hij China is uitgezet na een positieve drugstest. De voorbije tien dagen zat hij bovendien in een Chinese cel.

De marketingchef van Volkswagen China werkte sinds 2022 in China, maar moet er nu dus meteen vertrekken. De kans dat hij het land snel/ooit nog binnen zal mogen lijkt meteen klein, want in China is er een zware nultolerantie op drugs.

Dalende verkoop van wagens

De manager testte positief op cannabis en cocaïne bij een drugscontrole in Peking, weten de Duitse media nog te melden. Een nieuwe domper ook voor Volkswagen.

Zij hebben bijna 100.000 werknemers in China. De laatste jaren is de verkoop er aan het afnemen. De druk staat in ieder geval op de ketel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws