Zesvoudig wereldkampioen laat opnieuw zijn kunde zien

Zesvoudig wereldkampioen laat opnieuw zijn kunde zien
Foto: © photonews

In de Moto GP heeft Marc Marquez nog eens een zege behaald. In de Grote Prijs van Australië was de zesvoudig wereldkampioen outstanding. Het is al de derde zege van het seizoen voor Marquez, die zo stilaan opnieuw onder de mensen staat.

Het WK in de Moto GP gaat Marc Marquez niet meer winnen, want de kloof met de leider in het klassement is ook na de Grote Prijs van Australië nog steeds 79 punten.

Marquez nog steeds een wereldtopper

En dat met nog amper drie Grote Prijzen voor de boeg. Toch mag de Spanjaard met drie zeges in zes races misschien wel de man van het moment genoemd worden.

In Australië kreeg hij snel te kampen met een zware tegenslag en werd hij na een akkefietje met een wegwerpbril teruggeslagen naar een stekje buiten de top-10.

Jorge Martin iets steviger leider

De ervaren Spanjaard knokte echter terug en wist op die manier alsnog de Grote Prijs naar zijn hand te zetten. Hij voerde een episch duel uit met Jorge Martin.

Die werd uiteindelijk tweede en doet op die manier een goede zaak als WK-leider. Francesco Bagnaia werd derde en kijkt nu tegen een achterstand van twintig punten aan in het klassement. Volgende week is er al de Grote Prijs van Thaïland, daarna wordt nog gereden in Maleisië en Valencia.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws