Benzine, diesel, elektrisch of hybride: wat is de beste keuze op dit moment?

Benzine, diesel, elektrisch of hybride: wat is de beste keuze op dit moment?

Gaat u binnenkort een nieuwe wagen kopen? Dan loont het misschien de moeite om te weten te komen of je best een benzine, een hybride of een elektrische wagen koopt. Er is nu onderzoek naar gedaan.

Het is altijd moeilijk om te voorspellen hoe de auto's in de toekomst eruit zullen zien en hoe ze zullen worden aangedreven. De voorbije jaren gebeurde er al heel veel op vlak van ontwikkeling.

Elektrische wagens zouden vanaf 2035 de dienst volledig moeten gaan uitmaken in Europa, daarna zullen er geen benzinewagens of dieselwagens meer mogen verkocht worden.

Vanaf 2035 enkel nog elektrisch rijden

Er mag ook verwacht worden dat - deels daardoor - het rijden met diesel op benzine de komende maanden en jaren nog onaantrekkelijker gemaakt zal worden. Dus is elektrisch rijden dan ook nu al de toekomst?

Gert Verhoeven van mobiliteitsorganisatie VAB analyseerde de zaak en reageert duidelijk in Het Laatste Nieuws:"Elektrische auto’s kunnen in sommige specifieke scenario’s wel perfect steek houden.

Diesel enkel voor veelrijders

"Met name als je overdag thuis kan laden én zonnepanelen hebt, kan je er echt je voordeel mee doen. Zelf zou ik de voorkeur geven aan een kleine, goedkope elektrische auto die bijvoorbeeld de rol van de tweede auto in het gezin overneemt."

En wat dan met diesel bijvoorbeeld? “Diesels zijn omwille van hun prijs en grotere technische complexiteit, denk aan de AdBlue-systemen en allerhande filters, nu alleen nog geschikt voor echte veelrijders", aldus nog Verhoeven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws