Horner uit kritiek op straf van Norris en plaatst vraagtekens bij de rol van de stewards

Robbie Maes
| 0 reacties
Horner uit kritiek op straf van Norris en plaatst vraagtekens bij de rol van de stewards

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zijn kritiek geuit op de tijdstraf die Lando Norris kreeg tijdens GP in Austin. Volgens Horner was de situatie duidelijk en had Norris beter moeten handelen in de race.

Horner benadrukte dat de strijd tussen Verstappen en Norris een spannend duel was, maar dat de regels op dat moment helder waren. De tijdstraf van vijf seconden voor Norris volgde op het inhalen van Verstappen naast de baan. Dit incident deed hem denken aan vergelijkbare situaties uit het verleden, waarin Verstappen zelf ook bestraft werd voor vergelijkbare acties.

De Red Bull-teambaas merkte op dat alle coureurs goed op de hoogte zijn van de regels en dat ze deze onderwerpen bespreken tijdens de briefings met de stewards. Horner is van mening dat Norris de positie die hij had ingenomen na de inhaalactie had moeten teruggeven.

Horner suggereerde dat McLaren en Norris beter hadden kunnen inspelen op de situatie. Met een bandenvoordeel in de laatste fase van de race had Norris wellicht de kans gehad om de positie terug te geven en vervolgens Verstappen opnieuw te achtervolgen.

Een belangrijk punt van discussie was de consistentie van de stewards in het uitdelen van straffen. Horner wees erop dat George Russell eerder in de race ook een tijdstraf van vijf seconden kreeg, omdat hij Valtteri Bottas in dezelfde bocht buiten de baan duwde.

Norris zelf uitte na de race zijn onvrede over de stewards en stelde voor dat zij moeten wachten met het opleggen van straffen totdat de coureurs hun verhaal hebben gedaan. Horner was het daarmee oneens en vond dat de stewards de situatie snel en correct hadden afgehandeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws