📷 Hyundai model krijgt opvallende crossover uitvoering: een opvallende twist voor de stadsauto

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Hyundai model krijgt opvallende crossover uitvoering: een opvallende twist voor de stadsauto

Hyundai heeft nog niet eens de Hyundai Inster officieel gelanceerd, maar presenteert nu al een avontuurlijke Cross-uitvoering van deze compacte elektrische stadswagen. Deze nieuwe versie onderscheidt zich met een stoerder uiterlijk en unieke stylingdetails.

De Hyundai Inster wordt aangedreven door een elektromotor met 97 pk en 147 Nm koppel. De compacte stadsauto is voorzien van een 42 kWh NMC-batterij, wat een officiële actieradius van 300 kilometer oplevert.

De nieuwe Cross-uitvoering geeft de Inster een avontuurlijke twist. De Inster Cross krijgt zijn eigen speciale kleur, genaamd Amazonas Green Matte. Hij is ook voorzien van dakrails die het offroad-gevoel versterken.

De Inster Cross zal ook met een krachtigere motor verkrijgbaar  zijn. Deze versie zou 115 pk leveren in combinatie met een grotere batterij van 49 kWh, wat de actieradius zou verhogen naar 355 kilometer. Het laadvermogen van de Inster Cross blijft indrukwekkend met een snellaadcapaciteit tot 120 kW.

In Frankrijk is de gewone Inster verkrijgbaar vanaf 25.000 euro. De Cross-uitvoering zal waarschijnlijk iets duurder zijn.

De Hyundai Inster wordt tegen het einde van dit jaar in de showrooms verwacht. Met zijn compacte formaat en elektrische aandrijving lijkt de Inster Cross een interessante optie voor wie een kleine elektrische auto zoekt met een stoer randje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws