Gewezen sterke man Ferrari komt met héél opmerkelijke quote over Lewis Hamilton

Gewezen sterke man Ferrari komt met héél opmerkelijke quote over Lewis Hamilton
Foto: © photonews

Mattia Binotto is na jaren bij Ferrari nu stilaan klaar voor zijn terugkeer op het hoogste niveau. Hij zal vanaf 2026 een rol opnemen bij Audi en wil met die renstal tegen 2030 resultaten gaan boeken. Hij had ook opvallend nieuws over Lewis Hamilton.

Van 1995 tot en met 2022 was Mattia Binotto actief bij Ferrari. Op die manier maakte hij jarenlang de dienst uit bij een van de meest succesvolle teams uit die periode.

Knallen met Audi vanaf 2030

Binotto werd zelfs teambaas, maar kon in die jaren wel geen resultaten meer boeken. En dus was de periode 2019-2022 een mindere periode, met ook zijn einde uiteindelijk.

Fred Vasseur nam over en voor Binotto leek het einde verhaal in het Formule 1-circus. Tot Audi op de proppen kwam en hem een topjob als leider van het team aanbood.

Hamilton niet halen als Ferrari zijnde?

Vanaf 2026 zal hij er de lijnen uitzetten, tegen 2030 zou hij met dat nieuwe team op de wereldtitel willen mikken. Volgens hem duurt het als nieuw team een jaar of vijf à zeven om helemaal klaar te zijn.

En dus wordt het ook concurreren met onder meer ... Ferrari, zijn ex-team. Tegen de Italiaanse krant Corriere della Sera gaf hij daarover een opmerkelijke boodschap; "Neen, ik zou hem nooit hebben gehaald. Leclerc wordt er gezien als het grote talent, dan kan je andere keuzes maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws