Negatieve primeur voor Kevin Magnussen, jong talent vervangt hem nu (en volgend jaar?)

Negatieve primeur voor Kevin Magnussen, jong talent vervangt hem nu (en volgend jaar?)
Foto: © photonews

Een trieste primeur wordt het in Bakoe. Voor het eerst zal een F1-rijder niet mogen meerijden door een teveel aan strafpunten. En dus is de vraag stilaan of hij op langere termijn nog een toekomst heeft in de sport.

Kevin Magnussen zorgde in de GP van Monza voor een negatieve primeur. In de race kwam hij in aanrijding met Pierre Gasly en dat was niet zijn eerste vergrijp de voorbije maanden.

Alles bij elkaar verzamelde hij al twaalf strafpunten op zijn F1-licentie. En dat zijn er genoeg om gestraft te worden. Magnussen moet dus een race aan de kant zitten en zal er in de GP van Bakoe niet bij zijn.

Zijn team Haas ging akkoord met de straf en laat Magnussen dus in Azerbeidzjan aan de kant. De jonge Brit Oliver Bearman neemt zijn plaats in voor de race in Bakoe. Een voorproefje voor 2025.

Einde carrière voor Magnussen?

Dan zal de 19-jarige Oliver Bearman namelijk een vaste rijder zijn bij Haas. Esteban Ocon zal normaal gezien dan zijn kompaan worden. En Kevin Magnussen heeft nog geen zitje voor volgend jaar.

Zien we het einde van de carrière voor de 31-jarige Deen stilaan dichterbij komen? De tijd begint te dringen en de vele fouten op zijn licentie zorgen er alvast voor dat hij niet de populairste rijder is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws