Grote verandering bij F1-team op komst

Grote verandering bij F1-team op komst
Foto: © photonews

Groot nieuws op komst bij Alpine. Zij zouden Renault gaan verlaten en een team op zichzelf zouden gaan worden. Vanaf 2026 zouden ze dan met een motor van Mercedes onder de kap gaan rijden.

Bevestigd door Alpine is het nieuws nog niet, maar het team zou zich binnenkort van Renault gaan afscheuren en een 'custom team' gaan worden. Dat is alvast wat AutoHebdo weet te melden.

Vanaf 2026 met Mercedes onder de kap

Vanaf 2026 zouden ze dan met een Mercedes als krachtbron over het circuit gaan scheuren. Dat brengt dus ook meteen grote veranderingen binnen de Formule 1 met zich mee.

Dit seizoen rijdt Alpine in het achterveld met Pierre Gasly en Esteban Ocon. Verder dan een negende plaats raakten ze dit seizoen nog niet, met dertien punten staan ze amper negende.

Stopzetting met grote gevolgen

Volgens het Franse medium zijn de personeelsvertegenwoordigers niet gehoord en zal er definitief gestemd worden over de stopzetting van de Franse F1-motor, op de historische plek van Viry-Châtillon.

Het zit er al langer op tussen Renault en Alpine, nu lijkt de breuk dus definitief te gaan worden. Waarop Mercedes met een krachtbron zal tussenspringen. De komende weken en maanden komt er mogelijk meer nieuws over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws