Gelukkige verjaardag: hoe McLaren een halve eeuw Formule 1 succes vierde

Gelukkige verjaardag: hoe McLaren een halve eeuw Formule 1 succes vierde
Foto: © photonews

Het is exact vijftig(!) jaar geleden dat McLaren zijn eerste wereldtitel pakte in de Formule 1. Ondertussen is er heel veel gebeurd en ook bij de renstal zelf zijn ze heel tevreden over hoe alles een evolutie heeft gemaakt.

Op zondag 6 oktober 1974 behaalde McLaren zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1. De Braziliaan Emerson Fittipaldi was de eerste wereldkampioen voor de renstal.

Het was ook meteen het begin van een halve eeuw met heel veel succes, want de voorbije 50 jaar werden nog veel meer wereldtitels binnengehaald. McLaren hoort bij de absolute top.

Senna, Prost en Hamilton. Het zijn slechts drie van de vele namen die McLaren wisten groot te maken. En wie weet zit er ook dit seizoen nog een of twee keer een titel in.

Bij de constructeurs staan ze op kop, bij de rijders kan Norris misschien nog wel de kloof van 52 punten op Max Verstappen dichten. En zo zou er opnieuw een dubbelslag kunnen bijkomen.

Tot op heden heeft McLaren 12 wereldkampioenschappen voor coureurs en 8 wereldkampioenschappen voor constructeurs gewonnen. Daarmee zijn ze volgens Formule 1.NL ook een van de meest succesvolle renstallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws