Transfer op komst? Marko onthult clausule in Verstappens contract

Transfer op komst? Marko onthult clausule in Verstappens contract
Foto: © photonews

Toptransfer in de Formule 1. Adrian Newey zal volgend jaar niet meer bij Red Bull Racing uitkomen. Ferrari wilde hem, maar uiteindelijk wordt het nu toch een overstap naar Aston Martin. En nu is de vraag: wie komt er in zijn zog mee?

De hamvraag is: wat gaat Newey allemaal doen met Aston Martin? Hij heeft al twaalf wereldtitels bij de constructeurs en dertien bij de rijders op zijn naam staan. En daar willen ze bij Aston Martin ook van gaan profiteren.

Verstappen ook naar Aston Martin?

Zeker met de nieuwe regels vanaf 2026 lijkt er voor de Britse renstal wel wat mogelijk. En dan is de vraag: komt Max Verstappen dan eventueel ook mee? Martin Brundle sloot het enkele weken geleden al niet uit.

Hij krijgt nu bijval, want ook journalist Saward geeft in The Green Notebook nu aan dat ze Verstappen als doelwit zullen beschouwen bij Aston Martin. Dat zou dan pas vanaf 2026 zijn én ze moeten hem kunnen overtuigen dat de wagen beter zal zijn dan Red Bull. "Zij willen hem en beschouwen hem als een doelwit", klinkt het.

Clausule in het contract?

Helmut Marko heeft zich nu uitgelaten over de zaak. Verstappen heeft nog een contract tot 2028 bij Red Bull en kan dus in principe niet zomaar weg. Of is er een clausule?

"De meeste topcoureurs hebben exitclausules die verbonden zijn aan hun prestaties. Verstappen heeft ook zoiets. In dit geval betekent dat alleen dat als wij hem niet de auto kunnen geven waarmee hij vooraan kan rijden, hij zeker zal overwegen of hij trouw blijft aan het team", aldus Marko bij Sport.de.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws