Valtteri Bottas waagt zich aan héél opvallend uitdaging: "Gaat pijn doen"

Valtteri Bottas waagt zich aan héél opvallend uitdaging: "Gaat pijn doen"
Foto: © photonews

Valtteri Bottas heeft dit seizoen nog zes Grote Prijzen te rijden in de Formule 1. Dit weekend profiteert hij van de herfststop om in Leuven aan de start te komen aan het WK Gravel.

Valtteri Bottas gaat zich dit weekend wagen aan iets heel speciaal. Hij zal namelijk aan de start verschijnen van het WK Gravel in Leuven. Dat heeft hij zelf ook aangegeven en bevestigd.

De Grote Prijs van de Verenigde Staten is pas binnen twee weken en de Finse Formule 1-rijder profiteert zo van de herfststop om eens een uitstapje te plegen naar een andere sport.

Bottas is van alle markten thuis. Zo is hij naast een gevierd Formule 1-rijder ook een begenadigd jogger. En door zijn partner Tiffany Cromwell ontdekte hij een aantal jaren geleden ook de fiets.

Met volle teugen genieten

"Eind vorig jaar stelde ik mezelf een klein nevendoel: kwalificeren voor het wereldkampioenschap gravel in mijn leeftijdsgroep. En dat deed ik dat op de een of andere manier, dus hier zijn we dan!"

"Ik sta op het punt een 182 km lang uitdagend parcours voor me te hebben voor Finland. Het gaat pijn doen, maar ik kan er niet op wachten! Mijn doelen? Ik wil mezelf uitdagen. Ik wil de race heelhuids uitrijden. En het allerbelangrijkste: ik wil er met volle teugen van genieten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws