Toto Wolff komt met ferme verwittiging: "Dat gaan we niet doen"

Toto Wolff komt met ferme verwittiging: "Dat gaan we niet doen"

Mercedes-teambaas Toto Wolff is klaar voor het einde van dit seizoen en blikt ook al vooruit op de volgende seizoenen. Daarbij heeft hij wel heel duidelijke ambities. "We gaan 2025 niet opgeven voor 2026."

Het jaar 2026 kondigt zich aan als eentje met vele grote veranderingen in de Formule 1. Toch wil dat niet meteen zeggen dat het seizoen 2025 er eentje zal zijn waarin niets zal gaan gebeuren.

Grote veranderingen op komst

In 2026 zal de DRS (deels) verdwijnen, zullen de auto's kleiner worden en zal er ook een nieuw systeem komen als het gaat over de verbrandingsmotoren. Grote veranderingen op komst dus.

Sommige teams gaan zich in 2025 misschien al beginnen klaarmaken voor 2026, maar niet elk team gaat volgend seizoen zien als een tussendoortje. Meer nog: bij Mercedes hebben ze een duidelijk idee opgevat.

2025 niet opgeven

"Als je te maken hebt met zo'n grote reglementswijziging, ga je dan een compromis sluiten voor het ene jaar of het andere", aldus Wolff in gesprek met Motorsport.

"Dan wil ik graag het motto van Niki Lauda aanhalen toen hem werd gevraagd: 'Win je liever dit jaar of volgend jaar?' Hij zei toen 'Beide!' en dat willen wij ook. Het is niet altijd zo ingewikkeld, we gaan geen jaar opgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws