Een onconventionele transfer: hoe Formule 1-rijder Pierre Gasly zijn passie voor voetbal omzet

Een onconventionele transfer: hoe Formule 1-rijder Pierre Gasly zijn passie voor voetbal omzet

Pierry Gasly is van alle markten thuis. De Formule 1-rijder heeft een wel heel belangrijk 'bijberoep'. Daarmee komt hij in het ... voetbal terecht. Nu heeft hij ook uitgelegd wat hem daarin zo aantrekt allemaal.

De 28-jarige Fransman Pierre Gasly is een zeer groot voetbalfan. En ook op dat gebied is hij zich nu aan het inwerken, want hij heeft zich ingekocht in een Franse semi-profclub zo klinkt het.

Het nummer 10 op zijn bolide is een verwijzing naar Zinedine Zidane en de Franse rijder wilde ooit graag voor Paris Saint-Germain uitkomen, maar uiteindelijk is het dan toch de Formule 1 geworden.

Flankspeler in de jeugd

Ondertussen heeft hij zich wel ingekocht bij Versailles, een semi-profclub die uitkomt op het derde niveau in Frankrijk. "Ik speelde al vanop mijn vijfde voetbal en ik heb het altijd heel graag gedaan", aldus Gasly tegen Motorsport.

"Ik liep graag en veel. In mijn jeugd speelde ik dan ook op de flank", klinkt het nog onder meer. "Als grote voetbalfan heb ik altijd op de een of andere manier betrokken willen zijn bij de sport."

Versailles

"Het is duidelijk dat ik er als speler niet bij betrokken zou zijn. Maar ik had altijd in mijn achterhoofd dat als er op een dag een aantrekkelijk aanbod zou komen, ik een manier zou vinden om erbij betrokken te zijn. De eigenaar die vorig jaar FC Versailles overnam, nam eind vorig jaar contact met mij op omdat hij zag dat ik zo van voetbal hield – dat ik naar veel wedstrijden ging en veel voetbal keek."

"Ze legden mij hun project uit, hun visie voor de club, wat ze wilden doen en hoe. En toen vroegen ze mij of ik zin had om met hen mee te doen aan dit project." En zo geschiedde ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws