Heel verrassende naam wordt geopperd: "Hij zit makkelijk op het niveau van Verstappen"

Heel verrassende naam wordt geopperd: "Hij zit makkelijk op het niveau van Verstappen"
Foto: © photonews

Sacha Fenestraz heeft een verleden in de Formule E, maar kon nooit helemaal doorbreken. Een van zijn gewezen collega's is volgens hem wel een absolute wereldtopper. Daarbij schuwt hij de ferme woorden allerminst.

De Frans-Argentijnse Formule E-rijder Sacha Fenestraz had geen makkelijk tweede jaar in de Formule E en daardoor kreeg hij voorlopig ook nog geen zitje naar volgende jaren toe.

Gelijk met Verstappen?

Fenestraz kon in zestien races amper vijf puntjes sprokkelen en werd daardoor amper zeventiende in de eindafrekening namens Nissan. En dat stond in fel contrast met zijn ploegmaat.

Die ploegmaat Oliver Rowland maakte wél indruk. Hij won twee races, stond in totaal zeven keer op het podium en werd vierde in de eindafrekening. En dat had eigenlijk zelfs nog meer kunnen zijn.

Enorm potentieel van Rowland

Voor de race in Portland moest hij afzeggen. Als hij ook daar nog wat punten had gepakt, dan had het WK-podium of meer er zeker ingezeten. De kloof met de eindwinnaar was amper 42 punten.

"Oliver Rowland is makkelijk op het niveau van Verstappen als hij een goede dag heeft", aldus Fenestraz bij Autosport over zijn ploegmaat. "Hij is goede vrienden met Verstappen en ook die geeft aan dat het jammer is dat hij niet in de Formule 1 rijdt. Iedereen binnen de sport kent zijn potentieel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws