Minister van Sport maakt zich sterk: "Er zal opnieuw Formule 1 zijn in ons land"

Minister van Sport maakt zich sterk: "Er zal opnieuw Formule 1 zijn in ons land"
Foto: © photonews

Formule 1 op Afrikaanse bodem? Daar wordt al een tijdje van gedroomd. En binnenkort zou het er wel eens kunnen van gaan komen. Er zijn verschillende landen die er echt snel werk willen van gaan maken.

De voorbije weken werd door de CEO van de FIA Stefano Domenicali aangehaald dat er opnieuw een Grote Prijs in Afrika zal worden gehouden binnen afzienbare tijd. Onder meer Rwanda werd door hem genoemd.

Rwanda is kandidaat, maar ...

Maar ook Zuid-Afrika is een grote kandidaat. De Grand Prix van Zuid-Afrika was een race uit de Formule 1-kalender die tussen 1962 en 1993 drieëntwintig keer gehouden werd.

Al waren er ook een aantal races die niet hoorden bij de WK-kalender. Al in 1934 werd er voor de eerste keer een Grote Prijs gereden. Tot 1966 ging de race door in Oos-Londen, vanaf dan in Johannesburg.

Zuid-Afrika gaat er vol voor

Gayton McKenzie, de Zuid-Afrikaanse minister van Sport, heeft zich nu duidelijk uitgelaten over de zaak. Volgens hem zal er heel snel een Grote Prijs in het land worden georganiseerd.

Volgens The South African wordt er nog getwijfeld tussen Kaapstad en Johannesburg als organiserende stad. "Maar ik verzeker je: er zal een race georganiseerd worden. De Formule 1 keert terug naar Zuid-Afrika."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws