Geheim plan onthuld: welke jonge coureur is de favoriet voor een plek naast Max Verstappen?

Geheim plan onthuld: welke jonge coureur is de favoriet voor een plek naast Max Verstappen?
Foto: © photonews

Helmut Marko heeft aangegeven dat als het aan hem ligt, Max Verstappen volgend seizoen een teamgenoot krijgt vanuit het juniorenprogramma. En dus zou dat wel eens een groot gevolg kunnen gaan hebben.

Dit jaar doen Max Verstappen en Sergio Perez het samen, maar volgend jaar is de kans realistisch dat we Perez niet meer naast Verstappen zullen zien bij Red Bull. En anders wel het jaar nadien.

Lawson als mogelijke nieuwkomer bij Red Bull?

Ook over Daniel Ricciardo zijn er de nodige geruchten. Hij moest zijn plekje al afstaan aan Liam Lawson voor de laatste zes grote prijzen. Mogelijk kan hij doorgroeien (op termijn) naar Red Bull Racing.

Helmut Marko heeft al meermaals duidelijk gemaakt dat hij de voorkeur geeft aan een teamgenoot voor Verstappen vanuit het juniorenprogramma. George Russell zal geen optie worden voor het team.

Inzetten op de jeugd

Eerder denken ze aan de jeugd. "Russell hoort bij Mercedes-Benz. Wij focussen op onze jeugd", aldus Marko in een gesprek met Formel1. Er lijken dus andere opties op tafel te liggen.

Er wordt uiteraard gekeken naar Lawson, maar ook Tsunoda wordt blijkbaar in de gaten gehouden. Pas in 2025 zullen we weten welke kant Red Bull uit wil. En wat als Aston Martin aan de mouw van Verstappen komt trekken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws