Het mysterie van 13 oktober: de legendarische triomf van Michael Schumacher die de wereld verbaasde

Het mysterie van 13 oktober: de legendarische triomf van Michael Schumacher die de wereld verbaasde
Foto: © photonews

Dertien oktober zal in de geschiedenisboeken altijd een belangrijke dag blijven. In 2002 wist ene Michael Schumacher namelijk geschiedenis te schrijven op die dag.

Michael Schumacher was in het seizoen 2022 omnipresent. Hij wist in dat jaar liefst 144 van de 170 te verzamelen punten binnen te halen. Dat is een ongezien percentage van 84,7 procent.

Bovendien won Schumacher liefst elf van de zeventien races. Vijf keer werd hij tweede, een keertje derde in de eindafrekening van een Grote Prijs. En geen enkele keer eindigde hij dus buiten het podium.

Zijn overwinning in Japan tijdens de laatste race van het seizoen op 13 oktober was dus het moment dat hij echt wel geschiedenis schreef. Iets wat misschien nooit meer zal worden herhaald.

Bijna het dubbele van de punten

Bovendien was de kloof met de rest van het pak ook bijzonder groot. Schumacher had liefst 144 punten, Rubens Barichello was op de tweede plaats amper 77 punten rijk. Juan Pablo Montoya werd derde met 50 punten.

Een ongeziene kloof, waar ze toen ook bij Ferrari heel blij mee waren. Met de nummers 1 en 2 in de eindafrekening werden ze uiteraard ook winnaar bij de constructeurs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws