Opnieuw hommeles? FIA baas niet overtuigd van uitbreiding Formule 1

Opnieuw hommeles? FIA baas niet overtuigd van uitbreiding Formule 1

Er was de voorbije weken weer heel wat te doen over de FIA. En ook over de kalender van 2025 wordt heel wat gesproken. Of de volgende jaren, want steeds meer landen willen een race op de kalender krijgen.

Onder meer Rwanda en Zuid-Afrika toonden al interesse om op de kalender te komen. Die lijkt nu al overvol met 24 races, maar mogelijk komen er nog wel wat extra bij.

Geen 25e race op de kalender?

Toch is sterke man van de FIA Mohammed Ben Sulayem niet meteen te spreken over een verdere uitbreiding van de Formule 1-kalender. Dat zal ook vooral praktisch heel moeilijk zijn en blijven.

“Ik denk dat 24 het juiste aantal is”, aldus Mohammed Ben Sulayem bij de Beyond the Grid-podcast van de F1. “Ik zou zeggen dat dit het aantal is dat we moeten nastreven om voor een lange tijd stabiel te blijven.”

Barrière overschrijden?

“Je overschrijdt een barrière waar je twee teams nodig hebt, we kunnen er niet meer hebben”, ging Ben Sulayem verder bij Autosport toen hem werd gevraagd of het toevoegen van een extra race al een probleem zou opleveren.

"Logistiek gezien moet ik dan twee teams hebben. ‘Kunnen de chauffeurs het aan? Ik wil het gewoon weten. Laten we er gewoon verstandig en logisch over zijn. Kunnen de chauffeurs het fysiek en mentaal aan? Dit is een vraag die ik aan de chauffeurs zal stellen. En hoe zit het met de teams?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws