'Red Bull, Ferrari en Audi in de clinch na problemen Renault'

'Red Bull, Ferrari en Audi in de clinch na problemen Renault'

Renault heeft de beslissing genomen om te stoppen met hun Formule 1-motorenproject. En dat heeft geleid tot onrust onder de werknemers in de fabriek in Viry-Châtillon. Heel wat team azen op de ingenieurs.

Hoewel Renault CEO Luca de Meo verzekert dat er geen ontslagen zullen vallen, omdat er nog heel wat andere projecten zijn in (voornamelijk) de rallysport, wordt er toch al door andere teams gekeken naar werknemers.

Veel interesse voor ingenieurs

Medewerkers in Viry, die betrokken waren bij de ontwikkeling van F1-motoren, lijken weinig interesse te hebben in een overstap naar andere raceklassen. Ferrari-teambaas Fred Vasseur had eerder al contact opgenomen met Renault om te vragen naar de beschikbaarheid van enkele ingenieurs.

De Meo bevestigde dat hij bereid is mee te werken aan deze overstappen en dat de gebruikelijke 'gardening leave' wellicht niet van toepassing zal zijn.

Ook Audi en Red Bull roeren zich

Maar daar blijft het niet bij, want volgens verschillende bronnen zijn er ondertussen nog een aantal andere ploegen die wel wat zien in de ingenieurs.

Volgens L'Equipe zouden bijvoorbeeld ook Audi en Red Bull zich roeren in de debatten en er heel graag een aantal werknemers willen bijhalen. Op die manier zouden ze hun team ook willen versterken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws