Aston Martin's grote coup: de nieuwe samenwerking onthuld

Aston Martin's grote coup: de nieuwe samenwerking onthuld

Adrian Newey maakte enkele weken geleden bekend dat hij de overstap van Red Bull Racing naar Aston Martin zal maken. Met dank mogelijk ook aan Fernando Alonso, die in het verleden nog met hem werkte.

Fernando Alonso heeft zelf toegegeven dat hij Adrian Newey een berichtje heeft gestuurd en hem in Monaco heeft ontmoet voordat de 65-jarige Newey de overstap maakte naar Aston Martin.

Overstap naar Aston Martin 

"Ik heb verschillende verhalen gehoord dat hij naar een ander team zou gaan, maar ik wilde zeker weten dat we hem een aanbod zouden toen", aldus Alonso bij Formule 1 over de hele zaak.

"Ik heb Lawrence Stroll en Martin Whitmarsh direct gevraagd of we contact hadden opgenomen. Uiteindelijk heb ik zelf een bericht gestuurd naar Newey dat als hij een nieuwe uitdaging zocht, ik graag met hem zou samenwerken."

Newey binnenhalen was een echte krachttoer

Daarna volgde onder meer ook nog een ontmoeting met Newey in Monaco, waar ze een halfuurtje aan tafel hebben gezeten. Alonso is dan ook heel blij dat de ingenieur en het tactisch meesterbrein de overstap heeft gemaakt.

"Toen Adrian besloot om zich bij ons aan te sluiten, was ik enorm trots. Het laat zien wat Lawrence kan bereiken", is de Spaanse ex-wereldkampioen in de wolken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws