Eindelijk opnieuw Formule 1 ... en het kan (extreem) laat worden deze week

Eindelijk opnieuw Formule 1 ... en het kan (extreem) laat worden deze week
Foto: © photonews

Na drie weken zonder race kunnen we eindelijk zeggen dat de volgende Grote Prijs Formule 1 om de hoek loert. Deze week kunnen we ons gaan voorbereiden om de Grote Prijs van de Verenigde Staten.

De herfststop heeft lang genoeg geduurd. Hoog tijd om er opnieuw in te vliegen dus voor de rijders in de Formule 1. En ook voor de fans is het dus interessant om te weten wanneer, wat en hoe.

Herfstvakantie is voorbij in Formule 1

Het wordt sowieso een extra pittig weekend, omdat er ook een sprintrace is. Niet onlogisch dat ze er zo eentje doen op Amerikaanse bodem, het land van de spanning.

De vrije training op vrijdag zal gehouden worden van 19.30 uur tot 20.30 uur Belgische tijd. De zogeheten shootout voor de sprintrace is dan weer pas voor 23.30 uur tot na middernacht.

Nachtbraken voor de supporters

Een dagje later is er de sprintrace om 20 uur Belgische tijd, de kwalificaties voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten beginnen pas om middernacht en duren tot ongeveer een uur.

Op die manier wordt het voor de grootste supporters meerdere dagen nachtbraken om alles te zien. De Grote Prijs zelf begint op zondagavond om 21 uur, dus rond 23 uur kennen we de winnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws