Het verborgen verlangen van Martin Brundle: welke regel wil hij schrappen in de Formule 1?

Het verborgen verlangen van Martin Brundle: welke regel wil hij schrappen in de Formule 1?
Foto: © photonews

Martin Brundle is een man die van alle markten thuis is. De gewezen Formule 1-rijder is momenteel commentator en zag doorheen de jaren de regels meermaals wijzigen. Er is een regel die hij zo snel mogelijk zou willen afschaffen.

Martin Brundle was als Formule 1-rijder actief voor Benetton, McLaren, Ligier, Tyrrell, Brabham, Williams en Zakspeed Racing. De 65-jarige Brit maakte gedurende zijn carrière de nodige furore.

Brundle heeft duidelijke mening

Hij won weliswaar nooit een Grote Prijs, maar eindigde wel negen keer op het podium en was actief van 1984 tot 1996. Daarna werd hij commentator.

Eerst bij de BBC, daarna bij Sky Sports. En ook anno 2024 is hij nog steeds een graag geziene gast op de grid van de Formule 1. Op Reddit heeft hij antwoord gegeven op een aantal vragen van de fans.

Blauwe vlaggen afschaffen

Er is één regel waar hij zo graag mogelijk komaf zou willen mee maken. En het is niet meteen een regel die je echt snel zou verwachten als eentje die op de schop zou moeten gaan.

Het gaat volgens Brundle over de blauwe vlaggen. "Die moeten ze zo snel mogelijk afschaffen, want het komt de rijders hun stuurkunsten niet ten goede." Bij een blauwe vlag moeten rijders die worden gedubbeld na één keer zich 'laten' dubbelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws